Kiitos

Kiitos. Kiitos kaikille teille, jotka äänestitte minua. Kiitos teille, jotka tuitte ja autoitte kampanjoinnissa. Tiedän, että monet kertoivat eteenpäin aikovansa äänestää minua, ja suosittelivat muitakin äänestämään. Kiitos.

Minut valittiin Kauniaisten kaupunginvaltuustoon 139:lla äänellä. Äänimäärä oli Kauniaisten seitsemänneksi suurin. Tehtäväni on näyttää, että olen ansainnut luottamuksenne.

Vaalikoneessa antamani vaalilupaukset olivat:
Lupaan toimia sen eteen, että varhaiskasvatuksen ja peruskoulutuksen laadusta pidetään huolta.
Lupaan edistää päätöksenteon avoimuutta ja läpinäkyvyyttä, sekä perustaa päätökseni kattaviin arvioihin.
Lupaan tehdä päätöksiä, jotka puoltava lähipalveluiden säilymistä ja parantavat yritysten toimintaedellytyksiä.

Kauniaisten lukioihin on laitettu paljon resursseja. Nyt on aika keskittyä paremmin myös varhaiskasvatukseen ja peruskouluihin. Oppimisen ja opettamisen tulee olla tuettua ja innostavaa. Opettajien resursseista on huolehdittava, jotta opetus voi olla mahdollisimman laadukasta.

Kieliryhmien välistä yhteistyötä tulee edistää myös päiväkodeissa ja kouluissa. Konkreettisesti tämä tarkoittaa yhteisiä ulkoiluja ja retkiä, yhdessä jaettuja hetkiä. Opetetaan aitoa yhteistyötä riippumatta kaverin äidinkielestä. Tuetaan kaksikielisyyden vahvistamista. Minä uskon, että liian korkeiksi rakennetut muurit tukahduttavat yhteisön toimintaa ja elinvoimaisuutta.

Kauniaisten vaalituloksesta on helposti nähtävissä halu katsoa eteenpäin ja kehittyä. Granissa kuntavaalien yksi tärkeä saavutus avoimuuden kannalta oli, että nyt kaupungissa ei ole enää puoluetta, joka voi päättää asioista yksin, omien seinien sisällä. Kauniaislaisten äänen kuuleminen, avoin keskustelu päätöksistä ja päätöksenteon läpinäkyvyys ovat kuitenkin viime kädessä meistä kunnanvaltuutetuista kiinni.

Kaavoituksessa pitää panostaa siihen, että kaupungin keskusta on viihtyisä ja toimiva. Melko yhtenäisesti kaupungin halutaan kasvavan radan vieressä, hyvien kulkuyhteyksien varrella. Lisäkaavoituksella huomioidaan myös yritysten toimintamahdollisuudet. Me haluamme kauppoja ja palveluita, jotka helpottavat arkea, sekä lisää yrityksiä maksamaan yhteisöveroa.

Taloutta pitää tasapainottaa, jotta voimme säilyttää itsenäisyytemme. Tasapainotuksen tulee lähteä hallinnon karsimisesta ja toimintatapojen tarkastelusta. Koulujen ja päiväkotien palvelun laadusta ei pidä leikata.

Näillä askelin siis eteenpäin.

Kiitos.

 

 

Lue myös