Tavoitteena kestävä hyvinvointi

Tavoitteeni on alueemme hyvinvoinnin kasvattaminen taloudellisesti kestävästi. Alla avaan vaaliteemojani.

Panostus lapsiin on taloudellisesti kannattavaa

Lapsiin ja nuoriin sijoitettu euro maksaa monin verroin itsensä takaisin. Lapsiperheiden toimivat tukipalvelut mahdollistavat jokaiselle lapselle turvallisen lapsuuden. Psykologeja ja kuraattoreja on oltava joka koulussa tarpeen mukaisesti. 

Ihmisten seisottaminen hoitojonoissa on kallista

Sosiaali- ja terveyspalveluissa kuukausien hoitojonot johtavat helposti suurempiin ongelmiin ja inhimillisiin tragedioihin. Ennaltaehkäisyyn, joustaviin rakenteisiin, tekijöiden hyvinvointiin ja toimiviin tietoyhteyksiin tulee panostaa, jotta jonojen sijasta ollaan jo vastaanotolla.

Mielenterveyspalveluihin pääsyn on helpotuttava.

Ei raskasta hallintoa ja jäykkää järjestelmää

Toiminnan rakenteet ja rahojen suuntaaminen on tehtävä harkiten, jotta lapsemme eivät joudu maksumiehiksi ja heidän hyvinvoinnista leikata. Palvelut tulee järjestää parhaalla mahdollisella tavalla. Palvelun voi tuottaa maakunta, yritys tai sote-alan järjestö.

Maakuntavero lisäisi ansiotulojen verottamista. Veron käyttöön ottaminen pienentäisi palkasta käteen jäävää osuuttaa. Veroa ei voi hyväksyä.

Lähipalveluiden turvaaminen

Laadukkaita lähipalveluita voidaan paremmin turvata, kun ihmiset saavat itse valita hoitopaikkansa. Useampi vaihtoehto ja joustavat järjestelmät antavat ihmisille vapautta valita. Palveluseteli on hyvä asia.


Yhdessä kohti parempaa tulevaisuutta.

Lue myös